Sporni naziv
29

Služba Vijeća ministara BiH na zvaničnoj stranici koristi naziv Zgrada zajedničkih institucija

I. Č.
Služba za zajedničke poslove institucija BiH, na čijem čelu je bivši pripadnik čete Vojske Republike Srpske s Grbavice Dragan Šojić, na zvaničnoj internetskoj stranici institucije koju je osnovalo Vijeće ministara BiH koristi problematični naziv Zgrada zajedničkih institucija BiH.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović objašnjava za Klix.ba da ne postoji Zgrada zajedničkih institucija BiH i da je to protustavna kategorija.

"Meni je smiješno što se na zvaničnoj internetskoj stranici Službe za zajedničke poslove institucija BiH u opisu njihovih obaveza koristi naziv Zgrada zajedničkih institucija BiH. To ne postoji", rekao je Vehabović.

Direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Šojić
Direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Šojić

Napominje da je naziv Zgrada zajedničkih institucija BiH konstruisan u Republici Srpskoj, ali da je problematično kad se počne koristiti na zvaničnoj stranici institucije koju je osnovalo Vijeće ministara BiH.

Zaključuje da odgovor na pitanje zašto je to tako treba dati direktor Službe za zajedničko poslove institucija BiH Dragan Šojić.