|

Slovenija: Janša zatražio ostavku ministra koji je predložio plaćanje abortusa

Slovenija: Janša zatražio ostavku ministra koji je predložio plaćanje abortusa
0
F
FENA
23.11.2006. u 18:28
0
komentara
0

dijeljenja
Slovenija: Janša zatražio ostavku ministra koji je predložio plaćanje abortusa
Slovenski premijer Janez Janša predložio je u četvrtak ministru za rad, obitelj i socijalnu politiku Janezu Drobniču da do ponoći podnese ostavku na svoj položaj te očekuje da će ostavka biti do tada predana, priopćio je u četvrtak popodne Janšin ured.
Drobnič je član stranke Nova Slovenija - Kršćanska narodna stranka (NSI), manjeg koalicijskog partnera Janšine Slovenske demokratske stranke (SNS) u sadašnjoj vladi, a zadnjih je dana doživljavao kritike javnosti zbog svog prijedloga u ukidanju "prava" na besplatan prekid neželjene trudnoće i nepopustljivosti u pregovorima sa sindikatima oko promjena radnog zakonodavstva i prava iz kolektivnih ugovora.

U priopćenju iz kabineta predsjednika slovenske vlade kao glavni razlog za traženje Drobničeve ostavke navode se "neusklađeni potezi" u njegovoj aktivnosti sa sindikatima i nevladinim udrugama. Janšina odluka došla je pomalo neočekivano s obzirom da je u srijedu, nakon razgovora sa sindikatima i Drobničem, rekao da se nije tražila ministrova ostavka i da o tome odlučuje sam.

Predsjednik oporbene Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič izjavio je da Janša smjenom ministra Drobniča čini "mudar i državnički potez" i da je oporba o Drobničevu djelovanju u vladi namjeravala podnijeti interpelaciju u parlamentu.

Riječ je o drugoj promjeni u sastavu Janšine vlade desnog centra od njena formiranja prije dvije godine. Početkom ove godine ostavku na mjesto ministra za razvoj dao je ekonomist Jože Damjan, nezadovoljan načinom u pristupu privatizaciji bankarskog sektora.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.