{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovačka podržava projekt Evropskog pokreta u BiH

F
16.9.2012. u 16:55
4
0
Slovačka podržava projekt Evropskog pokreta u BiH
4
Slovačka podržava projekt Evropskog pokreta u BiH
Predrag Praštalo
Slovački ambasador u Bosni i Hercegovini Miroslav Mojžita i Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u Sarajevu, potpisali su ugovor o suradnji i financijskoj podršci Slovačke Republike u realizaciji projekta „Bogatstvo različitosti Bosne i Hercegovine - kapital i zalog zajedničkoj evropskoj budućnosti“, saopćio je Evropski pokret u BiH.
Taj projekt Evropskog pokreta podržava Slovačka razvojna agencija 'SlovakAid' u čije je ime potpisao ambasador Mojžita.

Projekt će biti realiziran u narednih šest mjeseci, a namjera je da se kulturom dijaloga ukaže na prednosti razlika kojima obiluje BiH.

Kardinal Vinko Puljić, koji trenutno predsjedava Religijskim vijećem BiH i Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice BiH, najavili su učešće u realizaciji projekta.

Njihova zajednička konstatacija je da su različitosti veliko bogatstvo našeg društva a uloga religijskih lidera u procesu pomirenja, razumijevanja i poštivanja drugačijeg ogromna.

Evropski pokret zastupa Bosnu i Hercegovinu u Internacionalnom Evropskom pokretu u Briselu (EMI), koji je osnovan 1948. godine i bio je inicijator stvaranja Vijeća Evrope 1949. godine.

Evropski pokret još od 2006.godine organizira interreligijsko-kulturalni dijalog predstavnika religijskih zajednica, nacionalnih manjina, diplomatskog kora i građana u lokalnim sredinama širom Bosne i Hercegovine radi boljeg razumijevanja i upoznavanja s učenjima i različitostima religija i kultura našeg društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: