Slobodan Župljanin, dekan iz RS-a građanima savjetuje da se samoorganizuju zbog migranata

S
SRNA
17.2.2019. u 16:59
52
124
Slobodan Župljanin, dekan iz RS-a građanima savjetuje da se samoorganizuju zbog migranata
52
Slobodan Župljanin, dekan iz RS-a građanima savjetuje da se samoorganizuju zbog migranata Slobodan Župljanin
Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu iz Banje Luke Slobodan Župljanin savjetuje stanovništvu najizloženijih opština i gradova da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite nakon prvih razbojništava i krađa koje su počinili migranti na teritoriji Republike Srpske.
Župljanin je rekao da je na tom planu osnovni naredni korak da se o prisustvu migranata odmah i neizostavno obavijesti prva nadležna policijska stanica koja će staviti takve osobe pod potpunu kontrolu i preuzeti odgovornost za bezbjednost građana.

Konstatujući da znatan broj migranata iz Afrike i Azije bježi iz matičnih zemalja zbog počinjenih prestupa i krivičnih djela, Župljanin je rekao da se što prije mora doći do detaljnih i preciznih podataka o njihovom broju u BiH, zemljama iz kojih dolaze i razlozima dolaska.

"Treba da se napravi lični karton svakog migranta i da se utvrde istinski motivi njihovog dolaska i namjera. Nakon toga bi trebalo da se napravi plan rada bezbjednosnih službi kako bi stanovništvo bilo sigurno i spokojno", zaključio je Župljanin.

Ovakva poruka građanima naišla je na brojne osude javnosti na društvenim mrežama.Slobodan Župljanin je inače bio optužen s Boškom Peulićem, Aleksandrom Petrovićem, Manojlom Tepićem, Jankom Trivićem i Nedjeljkom Đekanovićem da su od juna 1992. do sredine 1994. učestvovali u progonu hrvatskog i bošnjačkog stanovništva, ubistvima, deportacijom, zatvaranjem, mučenjem, silovanjem i tjeranjem na prinudne radove.

Sud BiH je odredio jemstvo Slobodanu Župljaninu, optuženom za ratni zločin počinjen u Kotor-Varoši, u vrijednosti od oko 480.000 maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (124)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: