Zloupotreba institucija
11

Slobodan Vasković: Tužilaštvo RS poziva na likvidaciju, a ne na saslušanje

Piše: M. N.
Novinar i bloger Slobodan Vaskovič odgovorio je Tužilaštvu RS koje je javno objavilo poziv na saslušanje u kojem navode kako on izbjegava lično primiti poziv, kazavši kako je ovo poziv na javnu likvidaciju, a ne na saslušanje.

U svojim objavama poručio je tužioci Miodragu Bajiću kako nije baš tolika neznalica da mu nije poznato kako ga ne mogu saslušati prema Zakonu o krivičnom postupku RS i Zakonu o zaštiti od klevete RS.

"Bajiću, ti si pozvao na moju likvidaciju, to je prava istina. Pokušao si svojim kriminalnim aktom ubiti moje roditelje, teško uznemiriti moju porodicu i moju djecu. Bajiću, kao što zloupotrebljavaš institucije da bi pozvao na moju likvidaciju, isto tako zloupotrebljavaš institucije da sakriješ naručioce ubistva, ubice Davida Dragičevića i njihove nalogodavce. Ti nisi nikakav tužilac, ti si zločinac", rekao je Vasković.

Istakao je kako svakodnevno na svom blogu javno svjedoči o tome ko je organizovao, naredio i izvršio teško ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj zločin te da će nastaviti to činiti. Također, rekao je da bi, ukoliko im je stalo do zaštite zakona i hapšenja ubica, istražili sve o čemu je do sada govorio. Rekao je kako obojica imaju iste dokaze.

"Pozivu ću se odazvati kada mi ga lično uručite. Valjda ste za toliko sposobni. Dao sam ti kopiju lične karte 5. oktobra i veoma ti pomogao, da ne tražiš u CIPS-u i ne lutaš po haustoru u kojem žive moja djeca. Tvoje prijetnje da će me privesti sudska policija i kažniti s 5.000 KM možeš objesiti Milanu Tegeltiji, s kojim zajedno osmišljavaš zločine u pravosuđu, o 'rep'", rekao je.

Na kraju je poručio kako je nezapamćeno u historiji pravosuđa da se poziv upućuje putem medija te da je on slobodan čovjek i da će se kretati kuda god bude želio.

Podsjetimo, Vasković je 4. oktobra objavio tekst u kojem je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili ubstvo i ubili Davida Dragičevića.