{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sloboda vjere je osnovno ljudsko pravo

S
14.9.2010. u 14:34
0
1
Sloboda vjere je osnovno ljudsko pravo
0
Sloboda vjere je osnovno ljudsko pravo
Sloboda vjere je osnovno ljudsko pravo te se, zaključenjem i stupanjem na snagu Ugovora između Vatikana i BiH o dušebrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika Oružanih snaga BiH, stvara mogućnost da se to pravo u cjelini i istinski poštuje, rekao je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.
Prilikom razmjene ratifikacionih instrumenata Ugovora sa sekretarom Vatikana za odnose sa drugim zemljama nadbiskupom Dominikom Mambertijem, Alkalaj je istakao da ovaj ugovor predstavlja osnovu za ostvarenje jednakih vjerskih prava i sloboda i pripadnicima drugih, tradicionalnih i istorijskih crkava i vjerskih zajednica u BiH.

Alkalaj je naglasio danas u Vatikanu da je uvjeren da će visoki stepen saradnje i prijateljstva između BiH i Vatikana trajati i jačati, za dobrobit svih, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

U delegaciji Vijeća ministara BiH je i ministar odbrane Selmo Cikotić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović i ministar pravde BiH Bariša Čolak, koji su održali kraći radni sastanak sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Tarcisiom Bertoneom.

Kardinal je izrazio svoje zadovoljstvo procesom provođenja Osnovnog ugovora BiH i Vatikana i izrazio nadu da će se saradnja u tom pravcu i nastaviti, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: