{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slikar Zekerijah Nalić djeci u Konjević Polju uručio donaciju vrijednu 6.500 KM

A
15.9.2013. u 19:28
396
22
Slikar Zekerijah Nalić djeci u Konjević Polju uručio donaciju vrijednu 6.500 KM
396
Slikar Zekerijah Nalić djeci u Konjević Polju uručio donaciju vrijednu 6.500 KM
Foto: Anadolija
Djeci bošnjačkih povratnika u Konjević Polje, koja početkom ove školske godine nisu sjela u školske klupe, danas je uručena donacija u vrijednosti od 6.500 KM.
Likovni pedagog i akademski slikar Zekerijah Nalić je tokom Ramazanskih večeri sa hafizom Sulejmanom Bugarijem u Sarajevu jedno veče održao aukciju na kojoj je prodata njegova slika. Na Nalićev zahtjev, sav prihod od prodaje slike uručen je povratničkoj djeci bošnjačke nacionalnosti na području Bratunca.

"Poruka glasi da ova djeca nisu zaboravljena. Dajemo ova sredstva kako bi im se kupili kompjuteri ili laptopi ili neka druga pomagala koja bi olakšala njihovo obrazovanje", pojasnio je Nalić u izjavi za Anadoliju.

U okviru svečanosti otvaranja šadrvana u Bratunačkoj džamiji, djeci iz Bratunca uručena je donacija, a svečanosti su prisustvovali i hfz. Sulejman Bugari, izaslanik tuzlanskog muftije, te brojni građani i druge zvanice. Djeci su takođe uručeni i pokloni povodom početka nove školske godine.

"Želio sam na ovaj način da dam dio sebe za tu djecu. Da im pokažem da nisu zaboravljeni. Državna zastava se može vidjeti jedino u mektebskim prostorijama, što je paradoks. Djeca ne idu u školu, ali su dobila danas poklon", poručio je Nalić.

Djeca bošnjačkih povratnika u Konjević Polje već dvije sedmice ne pohađaju područnu osnovnu školu "Petar Kočić" jer im nije omogućeno odvijanje nastave u okviru nacionalne grupe predmeta, a i zbog toga što su uslovi u ovoj školi veoma loši. Njihovi roditelji pregovaraju s vlastima bh. entiteta Republika Srpska o ispunjavanju uvjeta za povratak djece u školske klupe, ali pregovori dosad nisu dali rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: