Građani čestitaju pobjedu
133

Slavlje u Crnoj Gori nakon završenih izbora: Vatromet i muzika na ulicama mnogih gradova

N. V.
Screenshot: RTCG
Screenshot: RTCG
Počelo je slavlje građana u više gradova Crne Gore povodom pobjede Jakova Milatovića i "rušenja" Mila Đukanovića nakon 30 godina vlasti.

U Podgorici se može vidjeti i vatromet u organizaciji pokreta Evropa sad ispred koje je i kandidovan Milatović. Ispred njihovih kancelarija, svakih nekoliko minuta bude ispaljen vatromet.


Ulice u Podgorici, a i drugim gradovima, pune su građana koji sviraju, pjevaju i zvižde, a buku prave i automobilima kojima su formirali kolonu kroz grad. Okupljeni građani jedni drugima čestitaju pobjedu Milatovića.

U glavnom gradu su oko državnih institucija postavljene zaštitne ograde iz straha da bi moglo doći do napada i onih koji su za pobjedu Milatovića, i onih koji su za pobjedu Đukanovića. Također je pojačano prisustvo policije i policijskih vozila.


Na ulicama Pljevalja se može vidjeti manji broj vozila koji kruži uz sirene. Odjekuju petarde, a organizovan je i mali vatromet.

Građani u velikoj mjeri slave uz zastavu Srbije, dok se crnogorske zastave mogu vidjeti tek u štabu DPS-a.


Slavlje je počelo i u Beranama ispred prostorija SNP-a, DF-a i pokreta Evropa sad. Također i u Nikšiću se slavi gdje je organizovan vatromet.