{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slavko Matanović kandidat DF-a za ministra komunikacija i prometa BiH

6.3.2015. u 13:38
56
57
Slavko Matanović kandidat DF-a za ministra komunikacija i prometa BiH
56
Slavko Matanović kandidat DF-a za ministra komunikacija i prometa BiH
Slavko Matanović
Demokratska fronta će za ministra komunikacija i prometa BiH kandidovati Slavka Matanovića, saznaje Klix.ba.
Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je trebao posjetit Demokratsku frontu i obaviti konsultacije o prioritetnim programskim ciljevima Vijeća ministara sa DF-ovim kandidatima za ministra komunikacija i prometa i zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH.

Kako je jutros saopćeno iz Demokratske fronte, zbog vremenskih neprilika kandidat DF-a za ministra u Vijeću ministara BiH nije bio u mogućnosti doći na danas najavljeni sastanak u Sarajevu.

Demokratska fronta dobila je jedno ministarsko i jedno zamjeničko mjestu u Vijeću ministara BiH, a kako saznaje Klix, DF će za ministara komunikacija i prometa BiH kandidovati Slavka Matanovića, dok će za zamjenika ministra odbrane BiH kandidovati Vanju Filipovića.

Matanović je rođen je 1958. godine, diplomirao je engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao ekonomiju u Brčkom. Bio je član Vlade Distrikta Brčko, a na Općim izborima 2014. trebao je biti kandidat za potpredsjednika Republike Srpske.

Vanja Filipović sekretar je za međunarodne odnose DF-a, a bio je zaposlen i kao savjetnik za vanjsku politiku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u kabinetu Željka Komšića. Više od deset godina radio je na odgovornim poslovima za NATO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: