BiH
56

Slavko Matanović kandidat DF-a za ministra komunikacija i prometa BiH

Piše: Er. M.
Slavko Matanović
Slavko Matanović
Demokratska fronta će za ministra komunikacija i prometa BiH kandidovati Slavka Matanovića, saznaje Klix.ba.

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je trebao posjetit Demokratsku frontu i obaviti konsultacije o prioritetnim programskim ciljevima Vijeća ministara sa DF-ovim kandidatima za ministra komunikacija i prometa i zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH.

Kako je jutros saopćeno iz Demokratske fronte, zbog vremenskih neprilika kandidat DF-a za ministra u Vijeću ministara BiH nije bio u mogućnosti doći na danas najavljeni sastanak u Sarajevu.

Demokratska fronta dobila je jedno ministarsko i jedno zamjeničko mjestu u Vijeću ministara BiH, a kako saznaje Klix, DF će za ministara komunikacija i prometa BiH kandidovati Slavka Matanovića, dok će za zamjenika ministra odbrane BiH kandidovati Vanju Filipovića.

Matanović je rođen je 1958. godine, diplomirao je engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao ekonomiju u Brčkom. Bio je član Vlade Distrikta Brčko, a na Općim izborima 2014. trebao je biti kandidat za potpredsjednika Republike Srpske.

Vanja Filipović sekretar je za međunarodne odnose DF-a, a bio je zaposlen i kao savjetnik za vanjsku politiku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u kabinetu Željka Komšića. Više od deset godina radio je na odgovornim poslovima za NATO.