Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
stalno moramo obnavljati gradivo, zlu ne trebalo: uvijek imajte pri ruci set za pomoć u slučaju zemljotresa. on treba da sadrži ako ste: musliman: serdžada, tespih i zlatna kašika pravoslavac: brojanica, krst i repetitorij mita o kosovu katolik: brojanica, križ i Uvod u majorizaciju ateista: slanina, flasa rakije i Kapital jevreji: sprej za lokne, bijela kapica i uvod u Demokratiju agnostici: brifer, kišobran i Vesela Sveska sretno svima!
hahahahahahahahahahahahahahahaha
haha al sto vesela sveska? moze li politikin zabavnik
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Od pocetka proljeca ove godine smo svjedoci ciklicnog proces koji se u obimnijoj mjeri desava svaka 2-3 stoljeca. Taj proces se zove RIFT tj razdvajanje tektonskih ploca Zemlje. U pitanju su dvije kontinetalne ploce: Sjevernoamericka i Evroazijska. To razdvajanje pocinje u MAR (Mid-Atlantic Ridge) i to u sjevernom dijelu od Azorskih otoka, preko Reykans ridga, preko Islanda do juznog Arktika. Zbog toga je doslo i do aktiviranja vulkanskih aktivnosti oko Bardarbunge (podrucje sjevernog glecera Vatnajokul). Ova rift epizoda je vrlo rapidna i velika i vec dosegla stoljetnu dinamiku u toku malo vise od mjeseca dana. Kako se ova ogromna Evroazijska ploca pomjera u smjeru jugoistoka dolazi do naprezanja na sastavima ploca (Evroazijske i Africke u istocnom Mediteranu - Grcka i zapadna Turska) kao i na mikroplocama. Jadranska mikroploca je dio stare Africke tektonske ploce koja se sastavlja sa EA plocom upravo na nasim krajevima. Tako da imamo i povecanu trenutnu seizmicku aktivnost.
Samo da informiram kliksere da je i danas u Škutoristanu (potez Lištica-Grude-Ljubuški) stanje redovito: šverc, utaja poreza, droga, bauštelska karta u jednom pravcu prema Zagrebu, tu i tamo se utaji poneki bolešnjački i troprstaški auto i naravno, nepravedna majorizacija.
Samo da informiram kliksere da je i danas u Škutoristanu (potez Lištica-Grude-Ljubuški) stanje redovito: šverc, utaja poreza, droga, bauštelska karta u jednom pravcu prema Zagrebu, tu i tamo se utaji poneki bolešnjački i troprstaški auto i naravno, nepravedna majorizacija.
Trese se zemlja ZMAJEVI dolaze.. IDEMO BOSNO VECERAS
Nije ovo dobro raja, ovoliko ceste manje seizmicke aktivnosti moze znaciti da nas cekaju i jaci razorniji zemljotresi.. :/
Dzesi strucnjak. Ne lupaj zivota ti
nisam ja nikakav strucnjak, ja imam samo svoje misljenje kao i svi pa i ti. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)