Potvrđeno za Klix.ba
37

Skupština ViK-a naložila direktorici Muzur da obustavi sporni konkurs, ona se oglušila

Piše: A. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Skupština javnog preduzeća Vodovoda i kanalizacije (ViK) donijela je zaključak po kojem je obavezala direktoricu ViK-a Azru Muzur, kao i menadžment preduzeća da obustave sve aktivnosti u vezi s provođenjem spornog konkursa za prijem 90 radnika, o čemu je pisao Klix.ba.
Ovu informaciju za naš portal potvrdio je Faruk Muharemović, v. d. član Skupštine ViK-a, kazavši da se od direktorice i menadžmenta traži obustava svih aktivnosti do imenovanja novog nadzornog odbora preduzeća, a u čijoj nadležnosti su ovakva pitanja.

Kako je objavio Klix.ba, tokom provođenja konkursa kandidati su bodovani po određenim radnim mjestima, a zanimljivo je da su najviše bodova uglavnom dobile osobe koje su već uposlene u ViK-u.

Muharemović nam je rekao da direktorica, prema informacijama kojima raspolažu, nije postupila prema ovom zaključku te je nastavljeno provođenje ovog konkursa

Inače, konkurs je raspisan 14. aprila, a osobe koje su dobile najveći broj bodova su u direktnim rodbinskim i drugim vezama s visokopozicioniranim radnicima ovog preduzeća.