{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština USK-a ukinula "bijeli hljeb" političarima

F
19.2.2014. u 20:13
4
18
Skupština USK-a ukinula "bijeli hljeb" političarima
4
Skupština USK-a ukinula "bijeli hljeb" političarima
Na vanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK), koja je održana večeras, za manje od pola sata poslanici su se izjasnili za ukidanje tzv. "bijelog hljeba", odnosno novčanih privilegija nakon isteka mandata za nosioce funkcija u kantonalnoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.
To je bio jedan od trinaest zahtjeva građana sa posljednje vanredne sjednice Skupštine, održane prije deset dana. Ovo je drugi ispunjeni zahtjev građana, jer je danas imenovan i novi mandatar Vlade USK-a.

"Mi smo donijeli odluku o ukidanju bijelog hljeba i to je to. Danas smo imali rok za mandatara i to smo ispunili. Kako će se stvari dalje odvijati vidjet ćemo", kazao je novinarima nakon sjednice predsjedavajući Skupštine USK-a Farko Hodžić.

Predsjedavajući Hodžić, koristeći svoje ovlasti u vanrednim prilikama, za mandatara je danas imenovao Đevada Muslimovića, direktora Šumsko-privrednog društva (ŠPD) Unsko-sanske šume, kojeg je predložila Stranka demokratske akcije (SDA). Muslimović ima rok od deset dana da Skupštini USK-a predloži sastav Vlade.

Predstavnici neformalne grupe građana "Bosansko proljeće", danas su, nezadovoljni što se poslanici i dalje ignorantski ponašaju prema građanima i njihovim zahtjevima, za sutra u podne na Gradskom trgu u Bihaću najavili nastavak protesta građana iz cijelog USK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: