{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština TK odobrila sredstva za pomoć Livnici čelika Tuzla

F
6.3.2014. u 15:01
0
5
Skupština TK odobrila sredstva za pomoć Livnici čelika Tuzla
0
Skupština TK odobrila sredstva za pomoć Livnici čelika Tuzla
Skupština TK (Foto: Klix.ba)
Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona su danas na sjednici usvojili niz odluka, od kojih je najznačajnija odluke o izdvajanju sredstava za pomoć Livnici čelika Tuzla te odluka kojom se osigurava ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu radnicima propalih firmi na području Tuzlanskog kantona.
Poslanici su jednoglasno usvojili odluku o izdvajanju sredstava u iznosu od 250.000 KM privrednom društvu Livnici čelika Tuzla, te su na taj način stvoreni uvjeti za pokretanje proizvodnje i ispunjenje obaveza za već ugovorene poslove.

"Livnici je iz sredstava programa intervencija javnim i privatnim preduzećima odobren iznos od 250 hiljada maraka, a uz prethodno stavljanje van snage odluke iz 2012. godine koja nije mogla biti realizirana u iznosu od nekih 80 hiljada maraka", izjavila je sekretarka Ministarstva finansija Tuzlanskog kantona Merima Hajdarević.

Kazala je da će se na ovaj način Livnici čelika Tuzla, stavljanjem u funkciju peći koja omogućava paljenje čelika, omogućiti pokretanje proizvodnje.

Također, usvojena je i odluka o načinu obračunavanja, o uplati doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje za bivše radnike pet propalih firmi na području Tuzlanskog kantona, te odluka o utvrđivanju osnovice za obračun plaće i naknade za ishranu za februar tekuće godine.

Skupština Tuzlanskog kantona je na prijedlog Ministarstva finansija donijela i nekoliko odluka kojima se omogućava početak funkcioniranja organa, te će sredstva za opremu dislociranih organe uprave iz zgrade Vlade Tuzlanskog kantona biti osigurana iz tekuće rezerve.

Odobrena je i odluka o sredstvima iz programa kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava za dvije osnovne škole u kojima je trenutno obustavljeno grijanje, čime se omogućava rekonstrukcija postojećih parnih kotlova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: