BiH
6

Vlada TK: Nadzorni odbori i uprave propalih firmi bit će smijenjeni

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona je danas dala podršku za smjene nadzornih odbora i uprava propalih firmi u Tuzlanskom kantonu, koje su kao zahtjev bile upućene kantonalnoj vladi, te je izvršena i smjena Uprave u fabrici "Dita“ Tuzla.

"Danas će biti raspisan konkurs za imenovanje nadzornih odbora u TTU, Livnici čelika Tuzla, Poleta i KMK Lukavac. Cilj ministarstva i Vlade TK-a jest zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta, kako u državnim, tako i u privatnim preduzećima, jer svako radno mjesto je za nas važno", izjavio je ministar industrije, energetike i rudarstva Vlade TK-a Mulaga Fejzić.

Kazao je da je Tvornica transportnih uređaja Tuzla (TTU) već dobila novog direktora, a riječ je o Fikretu Imamoviću, te će Nadzorni odbor u ovoj firmi početi s radom u julu.

"TTU treba Tuzlanskom kantonu i svima nama, a sve ćemo učiniti da ta tvornica stane na noge", istaknuo je Fejzić.

Govoreći o problemima koji su vezani za "Ditu“, naglasio je da stručni tim daje sve od sebe da bi se pronašle konkretne mjere na osnovu kojih bi se riješili problemi u toj fabrici.

"Traži se način da se "Dita“ pokrene, a moramo vjerovati stručnom timu, ljudima koji su iz struke. Stručni tim radi materijal koji će do kraja ovog mjeseca s konkretnim prijedlozima biti proslijeđen Vladi TK-a na usvajanje, a zatim Skupštini Tuzlanskog kantona", podvukao je Fejzić.

Sjednica Vlade Tuzlanskog kantona još traje.