BiH
0

Skupština RS: Nema opozicije, nema ni kvoruma

FENA
Nedostatak kvoruma odgodio je danas poslijepodnevni nastavak zasjedanja Narodne skupštine RS-a.

Umjesto u planiranih 17.00, nastavak sjednice, nakon redovne pauze, pomjeren je za sat vremena poslije.

Sjednici u skupštinskoj sali ni danas ne prisustvuju poslanici opozicije, odnosno SDS-a, PDP-a i DP-a, nezadovoljni činjenicom da su s predloženog dnevnog reda skinuta tri zakona koja su oni predložili.

Najavljujući da će zasjedanje pratiti iz skupštinskih klubova, opozicionari se nisu pojavljivali u skupštinskoj sali, a kvorum je u nekoliko navrata bio na samoj granici.

Međutim, predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić ranije je izjavio da odbijanje opozicije da prisustvuju sjednici ne utiče na normalan rad parlamenta, te ih optužio da su već ušli u predizbornu kampanju, što oni negiraju.

U današnjem radu pojedini zakoni razmatrani su skoro bez ikakve rasprave, odnosno za diskusiju su se javljali jedan ili dva poslanika.

Završene su rasprave o nacrtu zakona o zaštiti od nasilja u porodici, o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, o uslovima i postupku verifikacije opštih obaveza RS-a te o nacionalnim parkovima "Kozara" i "Sutjeska" te o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu RS-a, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama u Republici Srpskoj.