{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS: OŠ Ćamil Sijarić potrebno 15.000 KM za grijanje

F
8.7.2013. u 11:57
2
6
Skupština KS: OŠ Ćamil Sijarić potrebno 15.000 KM za grijanje
2
Skupština KS: OŠ Ćamil Sijarić potrebno 15.000 KM za grijanje
Treći nastavak 27. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo danas je počeo razmatranjem Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za prošlu godinu.
Direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija kazala je da bi se Zavod u buduće trebao u cijelosti finansirati iz sredstava budžeta, za razliku od sadašnje situacije kada se finansira 70 posto iz budžeta, a 30 posto vlastitim sredstvima.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Elmedina Konakovića šta je sa grijanjem u Osnovnoj školi Ćamil Sijarić navela je da se sada čeka ko će platiti izvođača i naći 15.000 KM.

"Veza između rezervnog napajanja i kotla je bila problematična i nije bila izvedena po pravilima struke. Pukao je dio kotla i tu su nastali problemi. Vještak je kazao da su problemi uzrokovani zbog stare mreže u školi", rekla je Pelidija.

U nastavku zastupnici će razmatrati Izvještaj o provođenju Zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi na području KS u 2012. godini i Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za 2012. godinu.

Nakon toga bit će otvorena 28. radna sjednica na kojoj bi zastupnici trebali razmatrati Prijedlog odluke o zaduženju Kantona Sarajevo u iznosu od 10 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: