{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS o radnopravnom statusu zastupnika i članova Vlade

F
FENA
26.3.2012. u 14:57
0
2
Skupština KS o radnopravnom statusu zastupnika i članova Vlade
0
Skupština KS o radnopravnom statusu zastupnika i članova Vlade
Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnopravnom statusu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i članova Vlade KS-a, koji nisu usvojeni na prošloj sjednici, ponovo su na dnevnom redu sjednice Skupštine KS-a zakazane za srijedu, 28. marta, po skraćenom postupku.
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić kazao je danas Feni da je za njega neusvajanje ovih zakona na prethodnoj sjednici bilo razočarenje i iznenađenje te je izrazio nadu da će ovaj put zakoni biti usvojeni.

"Zbog nedostatka kvoruma, opozicione stranke u Skupštini, su željele dokazati da mogu oboriti zakone i predložene vladine materijale, ali to nisu trebali uraditi na ova dva zakona od kojih se jedan odnosi na zastupnike u Skupštini", naglasio je Musić.

Upravo to je bio razlog zbog kojeg je premijer Musić i na prethodnoj sjednici pred zastupnicima izrazio nezadovoljstvo, jer bi opozicija, kako kaže, trebala konstruktivnim dijalogom i prijedlozima poboljšavati kvalitet dokumenata koji donosi skupštinska većina.

Odgovarajući na pitanje šta donose izmjene ova dva zakona, Musić naglašava da zakoni predstavljaju usaglašavaje propisa s federalnim nivoom i Zakonom o plaćama i naknadama državnih službenika i namještenika KS-a.

"Ovim zakonima se usaglašavaju kojeficijenti, dok će osnovice biti u skladu s raspoloživim sredstvima koja se obračunavaju, ali se plate i naknade ne povećavaju niti smanjuju", ističe Musić.

Na dnevnom redu ovomjesečne Skupštine je i Nacrt zakona o geološkim istraživanjima te prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova 12 skupština kantonalnih javnih preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: