{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS o radnopravnom statusu zastupnika i članova Vlade

F
26.3.2012. u 14:57
0
2
Skupština KS o radnopravnom statusu zastupnika i članova Vlade
0
Skupština KS o radnopravnom statusu zastupnika i članova Vlade
Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnopravnom statusu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i članova Vlade KS-a, koji nisu usvojeni na prošloj sjednici, ponovo su na dnevnom redu sjednice Skupštine KS-a zakazane za srijedu, 28. marta, po skraćenom postupku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić kazao je danas Feni da je za njega neusvajanje ovih zakona na prethodnoj sjednici bilo razočarenje i iznenađenje te je izrazio nadu da će ovaj put zakoni biti usvojeni.

"Zbog nedostatka kvoruma, opozicione stranke u Skupštini, su željele dokazati da mogu oboriti zakone i predložene vladine materijale, ali to nisu trebali uraditi na ova dva zakona od kojih se jedan odnosi na zastupnike u Skupštini", naglasio je Musić.

Upravo to je bio razlog zbog kojeg je premijer Musić i na prethodnoj sjednici pred zastupnicima izrazio nezadovoljstvo, jer bi opozicija, kako kaže, trebala konstruktivnim dijalogom i prijedlozima poboljšavati kvalitet dokumenata koji donosi skupštinska većina.

Odgovarajući na pitanje šta donose izmjene ova dva zakona, Musić naglašava da zakoni predstavljaju usaglašavaje propisa s federalnim nivoom i Zakonom o plaćama i naknadama državnih službenika i namještenika KS-a.

"Ovim zakonima se usaglašavaju kojeficijenti, dok će osnovice biti u skladu s raspoloživim sredstvima koja se obračunavaju, ali se plate i naknade ne povećavaju niti smanjuju", ističe Musić.

Na dnevnom redu ovomjesečne Skupštine je i Nacrt zakona o geološkim istraživanjima te prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova 12 skupština kantonalnih javnih preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: