{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje

F
29.6.2015. u 14:02
4
4
Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje
4
Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje
Foto: Klix.ba
Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo danas nisu usvojili izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" za 2014. godinu i izvještaj o izvršenju finansijskog plana prihoda i izdataka 2014. godine.
Poslanik DF-a Mirsad Pindžo kazao je novinarima da izvještaj nije usvojen zbog nepoštivanja zaključka Vlade KS- a koji se odnosi na zapošljavanje.

- Služba nije zadužena da zapošljava u Službi, a zaposlili su više od 20 ljudi mimo zaključka Vlade KS-a. Također, direktor Igor Kamočaji je postavio članove Upravnog odbora u više komisija da bi kupio njihovu lojalnost, te da bi UO donosio odluke onako kako njemu odgovara - objasnio je.

Kao treći razlog, Pindžo je naveo planiranje kupovine automobila od 50.000 KM s kompletnom opremom.

Direktor Službe za zapošljavanje Igor Kamočaji kazao je da je bio svjedok brojnih izmjena u upravljačkoj strukturi u Službi te da ga ne iznenađuje odluka poslanika.

Dodao je da će nastaviti raditi u skladu s obavezama i programima rada i očekuje početak realizacije programa javnih politika zapošljavanja za 2015. godinu.

- Kada radite prema zakonu, onda vas smijene. Ali kome da se žalimo što duže od 160 dana čekamo da se usvoji program mjera aktivnih politika zapošljavanja - poručio je.

Kamočaji je zaključio da problem nezaposlenosti ne može riješiti samo Služba, već da se mora stvoriti politički ambijent i jasna strategija zapošljavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: