{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS: Klinički centar u dubiozi 55 miliona KM, izbjegavaju nadzor Vlade

F
29.12.2015. u 17:21
3
29
Skupština KS: Klinički centar u dubiozi 55 miliona KM, izbjegavaju nadzor Vlade
3
Skupština KS: Klinički centar u dubiozi 55 miliona KM, izbjegavaju nadzor Vlade
Skupština KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Skupština Kantona Sarajevo danas je donijela Odluku o potvrđivanju razrješenja i imenovanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova SKS nekoliko javnih komunalnih preduzeća.
Radi se o preduzećima Vodovod i kanalizacija, Rad, Park, Pokop, Sarajevogas, Toplane - Sarajevo, Tržnice - pijace, ZOI'84 Olimpijski centar, Veterinarska stanica, Sarajevo-šume, Poljoprivredno dobro Butmir, Centar "Skenderija", Gradski saobraćaj, kao i Televizija Kantona Sarajevo.

Također je data saglasnosti KJP “ZOI '84” Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu radi kreditnog zaduženja kod komercijalne UNION Banke d.d. Sarajevo.

Donesena je i Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a od 01.01.do 31.03.2016. godine.

Premijer KS Elmedin Konaković je pored ostalog kazao da je sarajevski Klinički centar u dubiozi od 55 miliona KM, te da izbjegavaju nadzor Vlade KS.

Rekao je da za sada Vlada KS ne upravlja u potpunosti Zavodom zdravstvenog osiguranja, ne u onom kapacitetu kako bi trebalo, ali da će na osnovu Izvještaja budžetske inspekcije, poduzimati i neophodne mjere, ali da će se Odlukom o privremenom finansiranju ići u reformu Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Naglašeno je da u finansiranju specijalizacija iz oblasti zdravstva treba napraviti adekvatan plan, jer kako su neki zastupnici istakli, u deficitu su s kadrovima, kao na primjer iz oblasti ginekologije.

Data je Saglasnosti na Program rada i Finansijski plan javne ustanove JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za 2016. godinu.

Odgovarajući na zastupničko pitanje da je obećano povećanje broja zaposlenih u 2015., kao i zapošljavanje u 2016. godini, direktor ovog Zavoda Igor Kamočai je kazao da postoje nakane u zapošljavanju, ali da zbog godina ljudi koji trenutno rade u toj službi ima povećana sredstva.

Naglasio je da nema povećanja broja zaposlenih unutar službe u 2016. godini zbog sredstava, ali i zbog aktualne sistematizacije zapošljavanja.

Ovim je završena 10. sjednica Skupštine KS za 2015.godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: