Redovna sjednica
3

Skupština KS danas o provođenju Zakona o provjeri imovine javnih funkcionera

Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici razmatrat će Informaciju o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.
Pred kantonalnim zakonodavcima naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu zastupnika u Skupštini KS, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH, Nacrt zakona o izmjenama Zakona o šumama KS, Nacrt zakona o Ekonomsko – socijalnom vijeću za područje KS i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

Zastupnici će se raspravljati i o Informaciji o stanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo, koju je pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS kao i o Informaciji o stanju deponije Smiljevići za period 12. novembar 2019. godine do 06. decembar 2019. godine, a koju je također pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Na dnevnom redu naći će se i nekoliko prijedloga odluka o davanju saglasnosti na nacrte ugovora, Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo - šume" d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu i Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća "Poljoprivredno dobro Butmir" d.o.o. Sarajevo – Ilidža za 2018. godinu.

Izvještaj o radu Policijskog komesara za period juli - septembar 2019. godine i Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za oktobar 2019. godine također će biti predmet današnje rasprave zastupnika u Skupštini KS.