Jačanje kluba
360

Zastupnik u Skupštini KS Fahrudin Pecikoza pristupio SBB-u: Vratio sam se kući

Er. M.
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza zvanično je pristupio Klubu zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Vratio sam se kući! Danas sam predsjedniku Fahrudinu Radončiću ponudio zastupnički kapacitet, što je on sa zadovoljstvom i razumijevanjem prihvatio", napisao je na svom Instagram profilu Fahrudin Pecikoza.

Klub SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo s Fahrudinom Pecikozom, koji je i ranije bio član SBB-a, sada ima pet zastupnika. Ovo jačanje SBB-a u kantonalnom organu zakonodavne vlasti posebno je zanimljivo u kontekstu Radončićeve priče o tome da bi "nečija nana mogla vaskrsnuti do Nove godine".

Radončićeve prijetnje o "vaskrsnuću nane" uslijedile su nakon što je ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić (NiP) na društvenoj mreži Facebook konstatovao da se "Fahro pita o opstanku Vlade KS" koliko i njegova "rahmetli nana".

Lider SBB-a nedavno je na ovaj način otvoreno zaprijetio Vladi Kantona Sarajevo smjenom demantujući da se Klub SBB-a u Skupštini KS raspada, odnosno da druge stranke imaju kontrolu nad određenim brojem zastupnika iz reda SBB-a.