{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS danas bi trebala potvrditi Vladu

Piše: Er. M./Klix.ba
23.3.2015. u 08:48
17
18
Skupština KS danas bi trebala potvrditi Vladu
17
Skupština KS danas bi trebala potvrditi Vladu
Za danas je zakazana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se poslanici izjasniti o Prijedlogu odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.
Kako je već od ranije poznato, prema predloženoj Odluci premijer Vlade Kantona Sarajevo je Elmedin Konaković, a ministarske funkcije preuzet će ministri iz Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Bosanskohercegovačke patriotske stranke-Sefer Halilović.

Stranka demokratske akcije je za ministra finansija predložila Jasmina Halebića, za ministra saobraćaja Muju Fišu, za ministra obrazovanja, nauke i mladih Elvira Kazazovića, za ministra privrede Muharema Šabića, za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomira Lukića, a za ministra komunalne privrede i infrastrukture Senada Hasanspahića.

Demokratska fronta je za ministra kulture i sporta predložila Samera Rešidata, za ministricu za rad, socijalnu politiku i raseljene osobe Karolinu Karačić, za ministricu zdravstva Emiru Tanović-Mikulec, za ministra unutrašnjih poslova Predraga Kurteša, a za ministra pravde i uprave Envera Smajkana.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo zajednički je kandidat Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte, a ovo mjesto preuzet će Muharem Fišo iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: