{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS danas bi trebala potvrditi Vladu

23.3.2015. u 08:48
17
18
Skupština KS danas bi trebala potvrditi Vladu
17
Skupština KS danas bi trebala potvrditi Vladu
Za danas je zakazana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se poslanici izjasniti o Prijedlogu odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.
Kako je već od ranije poznato, prema predloženoj Odluci premijer Vlade Kantona Sarajevo je Elmedin Konaković, a ministarske funkcije preuzet će ministri iz Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Bosanskohercegovačke patriotske stranke-Sefer Halilović.

Stranka demokratske akcije je za ministra finansija predložila Jasmina Halebića, za ministra saobraćaja Muju Fišu, za ministra obrazovanja, nauke i mladih Elvira Kazazovića, za ministra privrede Muharema Šabića, za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomira Lukića, a za ministra komunalne privrede i infrastrukture Senada Hasanspahića.

Demokratska fronta je za ministra kulture i sporta predložila Samera Rešidata, za ministricu za rad, socijalnu politiku i raseljene osobe Karolinu Karačić, za ministricu zdravstva Emiru Tanović-Mikulec, za ministra unutrašnjih poslova Predraga Kurteša, a za ministra pravde i uprave Envera Smajkana.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo zajednički je kandidat Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte, a ovo mjesto preuzet će Muharem Fišo iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: