BiH
232

Poznata imena svih ministara Vlade Kantona Sarajevo

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Koalicione političke stranke u Kantonu Sarajevo, Stranka demokratske akcije, Demokratska fronta i Bosanskohercegovačka patriotska stranka-Sefer Halilović, trebale bi danas Elmedinu Konakoviću dostaviti prijedloge o kandidatima za ministre u Vladi Kantona.

Na čelu Vlade Kantona Sarajevo, kako je već ranije predložio Izvršni odbor Stranke demokratske akcije, naći će se Elmedin Konaković. Pored ministara Stranke demokratske akcije, Vladu Kantona Sarajevo činiti će i ministri iz Demokratske fronte i Bosanskohercegovačke patriotske stranke-Sefer Halilović.

Stranka demokratske akcije je za ministra finansija predložila Jasmina Halebića, za ministra saobraćaja Muju Fišu, za ministra obrazovanja, nauke i mladih Elvira Kazazovića, za ministra privrede Muharema Šabića, a za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomira Lukića. Na mjesto ministra novoformiranog Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Stranka demokratske akcije predložila je Senada Hasanspahića.

Kako saznajemo, Demokratska fronta je za ministra kulture i sporta predložila Samera Rešidata, za ministricu za rad, socijalnu politiku i raseljene osobe Karolinu Karačić, za ministricu zdravstva Emiru Tanović-Mikulec, za ministra unutrašnjih poslova Predraga Kurteša, a za ministra pravde i uprave Envera Smajkana.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo trebao bi biti zajednički kandidat Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte, a kako saznajemo Demokratska fronta je za mjesto ministra boračkih pitanja predložila Muharema Fišu iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke.

Premijer Konaković trebao bi dostaviti imena kandidata za kantonalne ministre Komisiji za proceduru i imenovanje koja će ih proslijediti Skupštini Kantona Sarajevo. Skupština bi već u ponedjeljak trebala održati sjednicu na kojoj bi trebala biti potvrđena imena novih ministara Vlade Kantona Sarajevo.