{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS dala odobrenje za zaduženje od 11 miliona KM

F
19.6.2012. u 16:46
0
3
Skupština KS dala odobrenje za zaduženje od 11 miliona KM
0
Skupština KS dala odobrenje za zaduženje od 11 miliona KM
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) usvojili su danas na sjednici Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o zaduženju kod UniCredit Bank d.d. Mostar za kredite u iznosu od 11 miliona KM uz pomoć kojih će biti realizirano nekoliko projekata Kantona Sarajevo.
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić obrazložilo je da je u ovogodišnjem budžetu KS-a predviđeno ovo zaduženje naglašavajući da će se sredstvima realizirati projekti Ministarstva za boračka pitanja, Ministarstva saobraćaja, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša te Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade.

Između ostaloga 800.000 KM bit će osigurano za otkup zemljišta za proširenje groblja Bare-Aleja veterana i izgradnju Aleje veterana na groblju Vlakovo, milion KM planirano je za sanaciju tramvajske pruge te 4.420.000 KM za rješavanje imovinskopravnih odnosa (XII transverzale i južne longitudinale).

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša utrošit će 1.410.000 KM za realizaciju nekoliko projekata, dok će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade 2.870.000 KM utrošiti za sufinansiranje izgradnje osnovnih škola u Starom Ilijašu, škole u naselju Osjek, škole u Hadžićima, za izgradnju sale OŠ "Behaudin Selmanović" te za dogradnju Sedme osnovne škole u Blažuju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: