BiH
0

Skupština KS dala odobrenje za zaduženje od 11 miliona KM

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) usvojili su danas na sjednici Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o zaduženju kod UniCredit Bank d.d. Mostar za kredite u iznosu od 11 miliona KM uz pomoć kojih će biti realizirano nekoliko projekata Kantona Sarajevo.

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić obrazložilo je da je u ovogodišnjem budžetu KS-a predviđeno ovo zaduženje naglašavajući da će se sredstvima realizirati projekti Ministarstva za boračka pitanja, Ministarstva saobraćaja, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša te Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade.

Između ostaloga 800.000 KM bit će osigurano za otkup zemljišta za proširenje groblja Bare-Aleja veterana i izgradnju Aleje veterana na groblju Vlakovo, milion KM planirano je za sanaciju tramvajske pruge te 4.420.000 KM za rješavanje imovinskopravnih odnosa (XII transverzale i južne longitudinale).

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša utrošit će 1.410.000 KM za realizaciju nekoliko projekata, dok će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade 2.870.000 KM utrošiti za sufinansiranje izgradnje osnovnih škola u Starom Ilijašu, škole u naselju Osjek, škole u Hadžićima, za izgradnju sale OŠ "Behaudin Selmanović" te za dogradnju Sedme osnovne škole u Blažuju.