Skupština KS-a o mjerama u toku trajanje stanja prirodne nesreće

F
FENA
29.2.2012. u 19:06
0
0
Skupština KS-a o mjerama u toku trajanje stanja prirodne nesreće
0
Skupština KS-a o mjerama u toku trajanje stanja prirodne nesreće Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
U nastavku današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo (KS) zastupnici su dugu raspravu vodili oko Informacije komandanta štaba Civilne zaštite o poduzetim mjerama po Odluci o proglašenju prirodne i druge nesreće na području ovog kantona.
Zastupnici su najviše zamjerili predsjedavajućoj Skupštine KS-a Mirjani Malić jer nije zakazala vanrednu hitnu sjednicu ovog zakonodavnog tijela kako bi građani Kantona znali da se i nadležnih ova situacija tiče.

Malić je, pozivajući se na poslovnik, kazala da je sjednicu trebao zakazati Kolegij kojeg čine predsjednici svih stranačkih klubova u Skupštini, dodajući da potrebe za sjednicom nije ni bilo te da je zastupnike mogla samo pozvati da čiste snijeg.

Informaciju je podnio komandant Štaba i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić koji je upoznao zastupnike s brojem osoba koje su radile na čišćenju snijega, mašinama i preduzećima koja su u tu akciju bila uključena.

Pored ostalih zamjerki, zastupnici su najviše problematizirali nefunkcioniranje tramvajskog saobraćaja, jer su naglasili da ovo nije prvi puta da je snijeg pao u Sarajevu te da je 24 sata trebalo da saobraćaju dva tramvaja kako se ne bi snijeg nagomilavao na šine, a potom se pretvarao u led.

Predsjednik Kluba SDP-a Nedžad Fazlija izrazio je čuđenje najviše činjenicom da su radnici GRAS-a morali biti pozivani putem medija da dođu na posao, jer su upravo oni mogli spriječiti kolaps tramvajskog saobraćaja, a ne da to rade pripadnici EUFOR-a, Turski bataljon, studenti i ostali građani kojima je danas zahvalio na angažmanu.

Nakon iscrpne rasprave o ovoj Informaciji sjednica je prekinuta, a o nastavku će zastupnici biti informirani na vrijeme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: