{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS-a danas ponovo raspravlja o GRAS-u

F
23.12.2013. u 08:25
0
26
Skupština KS-a danas ponovo raspravlja o GRAS-u
0
Skupština KS-a danas ponovo raspravlja o GRAS-u
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo trebali bi se na današnjoj sjednici izjašnjavati o zaključcima koji su formulirani na hitnoj sjednici o stanju u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Gradski saobraćaj - GRAS".
Ta hitna sjednica održana je u petak, a naloženo je da sindikati GRAS-a do tada daju mišljenje o prijedlogu rukovodstva za smanjenje plaća od 10 posto i toplog obroka za četiri KM.

Također, Vlada KS-a je trebala do danas da se izjasni o povećanju cijena subvencioniranih mjesečnih kupona, uvođenju obavezne kupovine kupona za budžetske korisnike, ovlašćivanju revizora da mogu naplaćivati kaznene karte, ali i zahtjevu rukovodstva GRAS-a za finasijskom podrškom za nabavku polovnih vozila.

Nakon što se zastupnici izjasne o zaključcima o za poboljšanje stanja u GRAS-u, trebala bi biti održana redovna decembarska sjednica Skupštine KS-a, a jedna od tačaka dnevnog reda je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Kantona za prva tri mjeseca 2014. godine, budući da budžet za narednu godinu nije usvojen.

Privremeno finansiranje potreba Kantona, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu Kantona Sarajevo, za period od 1. januara do 31. marta vršit će se sredstvima najviše do 1/4 ukupnih prihoda utrošenih budžetom za prethodnu fiskalnu godinu.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa kantonalnih javnih preduzeća, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju Programa sanacije KJP "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: