{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština Kantona Sarajevo o oružju i municiji

F
1.9.2010. u 08:04
0
2
Skupština Kantona Sarajevo o oružju i municiji
0
Skupština Kantona Sarajevo o oružju i municiji
Skupština Kantona Sarajevo
Skupština Kantona Sarajevo održat će danas sjednicu na čijem dnevnom redu je 16 tačaka.
Zastupnici će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Usvajanje ovih izmjena predloženo je po hitnom postupku budući da je zakonski rok za zamjenu starih oružanih listova istekao 14. decembra 2009. godine. Čak 27.364 osobe nisu zamijenile stare oružane listove te se ovim izmjenama taj rok produžava do 14. decembra 2011.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti Kantona Sarajevo razmatrat će se danas po skraćenom postupku, a jedna od izmjena se odnosi na imenovanje direktora pozorišta.

Prema ovoj izmjeni za direktora će moći biti imenovana osoba koja ima visoku stručnu spremu ili drugi ciklus po Bolonji - akademija umjetnosti ili fakultet društvenog smjera odnosno fakultet humanističkog smjera.

Zastupnici bi se danas trebali izjašnjavati o Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju, koji predviđa da srednje obrazovanje na području Kantona Sarajevo bude obavezno najmanje dvije godine.

Prijedlozi odluka o pristupanju dodjeli koncesija za gospodarenje nad sedam lovišta na području Kantona Sarajevo također su na dnevnom redu.

Zastupnici u Skupštini KS-a trebali bi razmatrati Prijedlog Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Tehničkog muzeja u Sarajevu.

Prethodno je bilo predloženo usvajanje Prijedloga odluke o utvrđivanju postojanja javnog interesa za osnivanju JU Tehnički muzej Sarajevo, koji nije usvojen jer je većina zastupnika tada bila zabrinuta činjenicom da nisu osigurani novci za osnivanje ovog muzeja.

Ovaj muzej trebao bi biti osnovan sa suosnivačem JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo na osnovu Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Tehničkog muzeja u Sarajevu.

Zato je za današnju sjednicu predviđeno prvo usvajanje ovog elaborata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: