{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS danas o organizaciji i djelokrugu organa uprave

F
3.6.2010. u 08:17
0
1
Skupština KS danas o organizaciji i djelokrugu organa uprave
0
Skupština KS danas o organizaciji i djelokrugu organa uprave
Skupština Kantona Sarajevo
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na čijem dnevnom redu su 42 tačke, zakazana je za danas.
Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS.

Potreba za izmjene i dopune Zakona proistekla je iz obaveze da se u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu federalnog Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, koji je stupio na snagu 20. oktobra 2009., izvrši usklađivanja djelokruga kantonalnih organa sa ovim zakonom.

Poslovi inspekcije za zaštitu od požara sada su u djelokrugu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Predloženo je da se zakon razmatra po skraćenom postupku s obzirom da je u pitanju složen i obiman zakon, da predstavlja usklađivanje organizacije organa uprave i upravnih organizacija sa federalnim zakonom i u rokovima utvrđenim federalnim zakonom.

Zastupnici će na današnjoj sjednici razmatrati Prijedlog odluke o razrješenju vršioca dužnosti člana Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Sarajevogas", Muhameda Kozadre, te imenovanju Sadžide Trnka-Zeljković na ovu funkciju.

Nacrt strategije razvoja visokog obrazovanja na području Kantona Sarajevo za period 2010. - 2015. godina, također je na dnevnom redu sjednice.

Nacrt strategije urađen je uz uvažavanje postojećeg stanja visokog obrazovanja u KS-u u kojem, pored Univerziteta u Sarajevu, djeluju i četiri privatna univerziteta kao i dva fakulteta, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini, uz uvažavanje elemenata SWOT analize kao i relevantnih statističkih podataka koji su iz ove oblasti objavljeni u različitim domaćim i međunarodnim dokumentima, ističe se u Nacrtu strategije.

Pred zastupnicima će se naći Prijedlog odluke o izmjeni naziva Olimpijske dvorane "Zetra" u ime Olimpijska dvorana "Juan Antonio Samaranch".

Naime, Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti SKS-a prihvatila je Zaključak Općinskog vijeća Centar Sarajevo da se naziv Olimpijska dvorana "Zetra" u novi naziv cijeneći izuzetan doprinos u obnovi ratom porušenih olimpijskih objekata na području KS-a kao i širenju istine o pravednoj borbi Sarajeva i BiH.

Zastupnici će na sjednici razmatrati izvještaje o radu za prošlu godinu za nekoliko zdravstvenih institucija u Kantonu Sarajevo.

Sjednica bi trebala početi u 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: