|

Skup podrške narodu Palestine održan i u Sanskom Mostu

Skup podrške narodu Palestine održan i u Sanskom Mostu
59
Klix.ba
23.11.2012. u 21:12
30
komentara
59

dijeljenja
Skup podrške narodu Palestine održan i u Sanskom Mostu
U organizaciji nedavno formiranog Vijeća mladih, u Sanskom Mostu danas je, u malom gradskom parku pored rijeke Zdene, održan skup podrške narodu Palestine.
Na samom početku skupa prisutnima se u ime organizatora obratio Arnel Terzić koji je izrazio svoje zadovoljstvo velikom brojnošću Sanjana i istakao da su ciljevi okupljanja pored solidarnosti sa narodom Palestine i sama želja da se naši lideri konačno oglase, da pošalju pismo podrške palestinskom narodu, da upute protestnu notu Vladi Izraela te da se svi zločinci koji stoje iza užasnih djela na odgovarajući način kazne.

Zahvalio se svima na dolasku, a posebno ljudima iz udruženja Solidarnost iz Bihaća, koji su došli u Sanski Most da podrže ovaj skup, ali i koji nekoliko godina aktivno rade na prikupljanju humanitarnih sredstava za Gazu, Palestinu, Siriju i druge zemlje koje su u stanju potrebe.

Nakon njega, mladi muzičar Semir Alagić izveo je ilahiju “Šehidi”, a na samom kraju predavanje je održala Zemira Gorinjac, predsjednica udruženja Solidarnost, koja je govorila o situaciji u Palestini, Gazi i Siriji, pokušajima da se svim ljudima pomogne kroz akcije koje ovo udruženje provodi širom Bosne i Hercegovine, ali i trenutnoj situaciji u BiH, razjedinjenosti Bošnjaka, sličnostima i razlikama Palestine i BiH te načinima kako sve ovo prevazići.


Na ovom skupu bilo je organizirano i potpisivanje peticije za Palestinu te prikupljanje materijalne pomoći za palestinski narod.

Ovim okupljanjem nastoji se poslati poruka da palestinski narod nije usamljen. Bosna i djelima treba pokazati solidarnost a ne samo riječima, navedeno je na dosadašnjim skupovima podrške Palestincima koji su održani u nekoliko naših gradova.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...