Općina Stari Grad
0

FOTO / Školski pribor učenicima šehidskih i boračkih porodica

Sarajevo-x.com
U velikoj sali Općine Stari Grad danas je održana podjela školskog pribora za učenike iz šehidskih i boračkih porodica sa područja Starog Grada. Paketi su danas uručeni samo učenicima iz šehidskih porodica (52), dok će ostalim učenicima paketi biti podijeljeni putem boračkih udruženja.

Naime, Općina je obezbijedila pakete školskog pribora za ukupno 300 učenika, 140 paketa školskog pribora učenicima osnovnih, a 160 paketa učenicima srednjih škola.

Prema riječima Sakiba Avdibegovića, pomoćnika načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, Općina Stari Grad ovu akciju provodi svake godine.

"Iako Općina Stari Grad ima najmanji budžet u odnosu na ostale općine u Kantonu, ipak mi najviše od svih izdvajamo za boračku populaciju i u ovoj godini smo u te svrhe dali 365.000 KM", rekao je Avdibegović.

Pakete je učenicima uručio načelnik Ibrahim Hadžibajrić koji im je zaželio uspješnu školsku godinu, te obećao da će Općina i u narednim godinama održati ovaj nivo pomoći, iako je situacija iz godine u godinu sve teža.

Za ovaj projekat Općina Stari Grad je iz budžeta izdvojila 10.000 KM, saopćeno je.