{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Školski pribor i udžbenici za romsku djecu u Visokom

F
5.9.2013. u 14:09
2
2
Školski pribor i udžbenici za romsku djecu u Visokom
2
Školski pribor i udžbenici za romsku djecu u Visokom
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šefica Odjela za saradnju pri Ambasadi Češke Republike Olga Zdralkova i izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" Jovan Divjak, u okviru projekta "Podrška romskoj nacionalnoj manjini" podijelit će sutra 73 kompleta školskog pribora i udžbenika učenicima romske nacionalne manjine u OŠ Safvet-beg Bašagić, Donja mahala bb, i OŠ "Musa Ćazim Ćatić", Veliko Čajno u Visokom.
Implementator Udruženje je u prvoj fazi projekta izvršilo nabavku deset kompjutera za osnovnu školu "Safvet-beg Bašagić", jer je to škola sa najvećim brojem djece romske nacionalne manjine u Visokom.

Nakon uspješne realizacije prve faze projekta "Podrška romskoj nacionalnoj manjini", Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" implementira drugu i završnu fazu projekta, zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade Češke Republike u BiH u iznosu od skoro 20.000 KM.

Istog dana, svečano će biti otvoren i IT kabinet opremljen u ranijoj fazi. Pored navedenog projekta, Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" podijelit će 100 kompleta školskog pribora i sportske opreme djeci žrtava rata, invalidnoj, talentovanoj djeci romske manjine kao i onima u stanju socijalne potrebe koji su učenici nekoliko škola u Sarajevu, Hadžićima i Konjicu, saopćeno je iz OGBH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: