Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nacionalizam jebe u mozak ...
Svako jutro ja i moja drugarica Jelena, koja živi u ulici Momira Nikolića (osuđen na 20 godina zatvora), zajedno idemo u školu „Biljana Plavšić“ ( 11 godina zatvora). Ja živim u ulici Stanislava Galića broj 92 (doživotna robija). Da bi došli do škole moramo da pređemo aveniju Radoslava Krstića (osuđen na 35 godina) i parkić Ljubomira Borovčanina (osuđen na 17 godina zatvora). Ja i moji drugari smo odlični učenici i želimo da upišemo srednju školu "Momčilo Krajišnik" (osuđen na 20 godina
ali moramo da imamo sve petice tj. da budemo "Vukovci sa Vučjaka".Nakon škole idemo na trening, ritmičku gimnastiku, u klubu "Duško Tadić" (osuđen na 20 godina zatvora).Mi smo šampioni Republike Srpske i vicešampioni Velike Srbije. Naravno biti ćemo mnogo bolji kada se izgradi sportski kompleks "Radovan Karadžić",(osuđen na 40 godina) sa olimpijskim stadionom "Ratko Mladić" (suđenje u toku). Ja sam i član izviđačke čete "Radoslav Brđanin" (osuđen na 30 godina zatvora).
7 ulica 162 godine zatvora, jedna ulica doživotni zatvor, a koliko će godina biti budući olimpijski stadion 'Ratko Mladić' ovisi o Haagu!? Aleksandra , VIII.c , OŠ Biljana Plavšić, Banja Luka, RS Kome je ova objava smetala pa su je skinuli? Onima koji su predali naše generale Haagu ili Mladenu Bajiću koji je napravio dogovor sa Srpskim tužilaštvom koje se proglasilo malim Haagom? Kada bi se naše ulice zvale po veleizdajnicima, nabrajanju ne bi bilo kraja!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jel mehko ili meko ?
@XXII SS dobro je moja makar jedan , tvoja ne zna kud ce vise od njih
U BiH, jos od dolaska Turaka, narod ne zivimo zajedno , vec jedni pored drugih. Ni za vrijeme "bratstva i jedinstva" nismo se uspjeli izmijesati. Prema tome ne vidim nista cudno u tome da imamo "dvije skole pod jednim krovom ". Malo mi je cudno sto nemamo "tri skole pod jednim krovom" .
Cija je cija polovica? Zbog cega Bosnjacki dio nije u zelenoj boji? Ovo je teska diskriminacija
Ova djeca što sjede u klupama, bezveze sjede. Kao prvo država ih školuje eto onako radi procesa obrazovanja. Roditelji ih šalju u školu kao da ne bi skitala po ulicama. Ministarstvo obrazovanja i ne rješava probleme ovih škola, a obrazovna politika države je najveći krivac trenutnog stanja. Umjesto da zatvore određene fakultete, jer je izbacila kadar za narednih 20 godina. A druga stvar je što mora izaći u javnost i reći koji kadar da se školuje i gdje imamo manjak obrazovanih ljudi. Wow!
Sve što mogu reći je da iskreno, iz dubine srca, sažalijevam ljude koji žive u Bosni a rade protiv nje. Ko udara na svoju majku, zna se gdje mu je mjesto.
@CedoPantelija Imas mahanje od Huseina kapetana Gradascevica.
ova travnicka slika vam nije objektivna ni adekvatna jer su komunisti oteli zgradu crkvi...i cijelabzgrada se treba vratiti crkvi prema zakonu o nacionalizaciji...u njoj se skoluju svecenicki kandidati postoji i sjemenisna crkva te ksc...skolu napravite na nekom drugom mjestu da ne bi bile dvije pod jednim krovom..oteto vratite jer je oteto prokleto pa onda pokusajte napisati nesto o tome kako prilici
A u koju skolu idu Srbi i Mostaru,ha ha
Ja sam gledao nadrealiste kako su se familija pod jednim krovom podijelila i gađaju se letečim tanjurima a sve je to jedna porodica zapravo.
KAKO SMO SAMO GLUP NAROD.
@Torp3do mora da si srbincim tako mislis.Moram ti reci da si u pravu. Medjutim, nije opasan onaj ko zna da je glup, vec onaj sto misli da nesto zna, a glup je I pojma nema!
sve dok bude djeljenja na srbin hrvat bošnjak bit ce nam onako kako je i danas.
@bosnian1946 Onda ce ti biti uvijek kako je i danas. Kad mislis da ce se desiti da Srbin iz BIH odustane biti Srbin?
@bosnian1946 Onda ce ti biti uvijek kako je i danas. Kad mislis da ce se desiti da Srbin iz BIH odustane biti Srbin?
pobogu, zar je bosna zadnje uporiste segregacije na svijetu?
pa bolje onda dvije škole pod dva krova.. ovo je glupo.
"Dvije škole pod jednim krovom" i jeste maksimum do kojeg se došlo, jer nitko neće dopustiti da ga kroz svoj školski program druga strana asimilira. Alternativa ovome rješenju je "dvije škole pod dva krova".
@Stjepan III. Pa sta mislis otkud sva halabuka? Propustili Bosnjaci priliku da preko skole vrse vekikobosnjizaciju sistema, da namecu "bosanski" Hrvatima itd. Kao najbrojniji narod mogli bi nametnuti sistem kao Srbi u Kraljevini Jugoslaviji,pod maskom suzivota. Ali organizacija im ne ide u prilog,zato kukaju.
@ziganteli Nece Bosnjaci sistem na hrvatskom,vec samo bosanski jezik u skolama i da kroz obrazovanje vrse asimilaciju i ostvaruju svoje velikobosnjacke fantazije kako u BIH zive iskljucivo Bosnjaci-muslimani i hriscani.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ova slika govori više od hiljadu riječi..