Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lipo dite za ruku pa pred skolu...onda ti dite pokaze koja ga tri idiota tuku...onda ti iznabijas tri idiota...popnes se u sluzbene prostorije i izmlatis direktora...vratis se do one trojce i saznas im adrese pa onda odes i polomis im i roditelje...onda odes u miliciju i prijavis da te napala vojska sejtana
Iz ličnog iskustva, imao sam problema kao novi u Sarajevskoj mahali, šta ćeš znamo svi da je to džungla. Jedini način je da dijete upišete na boks ili hrvanje ili jiu jitsa, da se barem fizički izgradi.
ili da angažujete zaštitare da ga čuvaju jer je ovo kod nas postao divlji zapad
Nije to dzungla druze, vec jednostavo se nisi znao postaviti, mahala ima svoju dusu, miris, pravila... reci cu ti recept sarajevskog mangupa, to je osoba koja te moze nasmijati ko niko, koja ti moze pomoci ko niko, i ako je taknes, moze ti nauditi ko niko... 😉
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I najtuznije mi je ovo kada kaze pa vrati istom mjerom. Tjeraju te protiv volje da se asimiliras na nivo amebe, da postanes ono sto nisi, niti ces ikada biti. Dijete se je ubilo: pa majka umrla za njim od tuge, pa ocuh. U godinu dana. Niko nije trepnuo, niko nije sakcionisan... mi smo metastazirali u svakom segmentu.
Jedino rijesenje je dijete i kofer pod ruku i via vani. Niti se isplati nadmudrivati sa uhljebima koji su se nazderali janjetine i iz zaseoka ponjeli sa sobom svu pamet svijeta, niti treba trositi vrijeme kada je neko mlad, a nema genetske predispozicije sa balkanskim primatima uklopit se. U zaostaloj sredini kao sto je BIH gdje se samo o ratu prica, mrtvi na kasikicu iskopavaju, zivi od crkavice, pije zatrovana voda, ne moze se ocekivati nista dobro...zemlja kloniranih hitlera.
Teško je u nekom konkretnom slucaju donijeti sud,nekad i ta djeca koja fasuju isprovociraju raznim provokacijama te batine.Naravno nasilnike svakako teba sankcionisati.
Fakini maleni, budući kriminalci.. treba to po bubrezima izudarat.
Skole u slucaju nasilja ne zele uciniti nista! Nije da ne mogu - nece! Da li se nasilje desava na nekom vrlo zvucnom prezimenu od strane onih nezvucnih vidjeli bi kako se moze i hoce! Imaju mjere, ali niko ne zeli da ih provodi. Kad se culo da je nekom djetetu smanjeno vladanje i kao kaznena mjera premjesteno u drugi razred ili skolu? Mozda prije rata, danas se sve tolerise.
Djeca su se tukla i tući će se dok je svijeta i vijeka,I mi smo se tukli ali se to nikad nije zvalo nasilje, Nego dođeš kući pa još dobiješ batine od oca i naučiš lekciju. Ne zakuhavajte situaciju jer ne znate detalje i drugu stranu,Dijete je samo uzelo stvar u svoje ruke i odbrailo se od stalnog verbalnog i fizičkog nasilja.Taj isti dječak svaki dan nekog fizički napadne, da ne govorimo o verbalnim napadima.Šta očekujete od škole da vam odgoja dijete ,a Vi???
@nepravda123 ne seri!
Treba ispitati obje strane i sagledati realnost,Da se vaše dijete pokušalo odraniti od stalnog verbalnog i fizičkog nasilja ,kako ga već nazivate,na način kako je to njegov drug konstantno njemu radio , šta bi uraditi,izbacila ga iz škole ,koga???? Poštovana redakcijo Klix-aslučaj niste u potpunosti ispitali slučaj.
citam izjavu direktorice..djeca se u mahali tuku, oni ne mogu pratiti djecu od skole do kuce? pa je li moguce da jedan prosvjetni radnik ovo izjavi? znaci, vi ne znate ko su vasi ucenici? ne znate da su problematicni? sta radite na prevenciji nasilja? sta je sadrzaj razredne nastave? da li pedagozi imaju casove sa djecom na temu nasilja i slicno? da li postoji poseban plan rada sa probl. djecom?
Sve ide iz kuće, uvijek bilo i biće. Roditelji, ako su normalni, moraju se vratiti u doba kad su oni bili djeca da bi mogli pravilno vaspitavati svoju djecu, tu škola zaista ne može mnogo.
Kako će škola šta učiniti kad su direktori škola hajvani koji su došli na stolicu putem politike a ne obrazovanja
stoka primitivna nezna vaspitat djete nego ga pusti da radi sta hoce...roditelji majmuni
Nema to veze ni sa cim drugim nego samo do roditelja.Kako vaspitas tj. ne vaspitas svoje dijete.Prepustis ga ulici i on ce biti ulicar posveti se djetetu i napravit ces od njega nesto.Nije bitno da li je to u mahali ili u skoli jos kako ovi skidaju godine za dozvolu nosenja oruzija nije daleko kad ce poceti revolveraski obracuni i osnovnim skolama.Onda ce se svi cuditi ali ce biti kasno.
Psihopatija je neizlječiva , nikakva mantra ne pomaže.....
Najlakse je reci da ne mogu nista. Postoji zakon i socijalni radnik. A roditelji ako ne znaju da vaspitaju djecu oduzmes mu dijete na 15 dana i stavis ga u dom. Pa da vidimo onda da li ce reci da je samo to djecija igra
utoka cuda cini