Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa Tomislav grad je hrvatski grad bez muslimanskog nakota , stoga Hrvati imaju pravo nazvati svoj grad onako kako zele . A za razliku od vas koji nemate ni povijest ni naciju mi ih imamo . I prestanite se baviti Hrvatima , okrenite se sebi .Mozda ne biste bili tako mizerni i jadni . Lijep pozdrav .
Boli vas kita zašto i kako Tomislavgrad, vašu mahalu uređujte po vašoj volji a našu ne dirajte.
Ime grda promjenjeno je 1990 godine za vrijeme Republike Bosne i Hercegovine u skupštini Republike BiH. Naziv je dobilo po imenu kralja Tomoslava Kotromanića. Tako da Vam taj naziv ne bi trebao smetati jer je Republika BiH imala zastavu istog kralja (ljiljane). Kralj Tomislav je krunisan na duvanjskom polju 925. godine tako da ovaj grad nosi ime Tomislavgrad sa razlogom.
Zbog čega je izmijenjen naziv tog grada i koji naziv ima najdužu tradiciju?
tomislavgrad?