{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škola u prirodi za djecu iz Konjević Polja

4.11.2015. u 16:32
0
2
Škola u prirodi za djecu iz Konjević Polja
0
Učenike iz Konjević Polja koji borave u školi u prirodi u Šabićima posjetio je danas ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović sa saradnicima i direktorom Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo Suadom Alićem.
Škola u predivnom prirodnom ambijentu za učenike od prvog do petog razreda počela je jučer i trajat će do šestog novembra.

Prema riječima ministra Kazazovića, Ministarstvo obrazovanja nauke i mladih KS je organiziralo ovu školu u okviru redovnog nastavnog plana i programa za sve osnovce, uključujući i mališane iz Konjević Polja. Kako je istakao, Ministarstvo, u saradnji sa nastavnim osobljem, od samog početka organizacije instruktivne nastave nastoji da uz redovne nastavne sadržaje učenicima osigura i kvalitetnije vannastavne aktivnosti.

"Želimo ovim mališanima pokazati da naša uloga nije samo da im obezbijedimo osnovnu edukaciju, već da nam je važno da budu sretni i zadovoljni kao i da imaju lijepe uspomene iz školskih dana", dodao je ministar.

Instruktivnu nastavu po federalnom nastavnom planu i programu u Novoj Kasabi trenutno pohađa 118 osnovaca iz Konjević Polja, jer njihovi roditelji insistiraju na poštivanju prava djece da nastavu pohađaju na Bosanskom jeziku, a to im nažalost nije omogućeno.

"Nastavu realizira 16 profesora razredne i predmetne nastave iz Kantona Sarajevo u prostorijama koje im je za te potrebe ustupio Rijaset Islamske zajednice. Djeca su upisana u Osnovnu školu Vladislav Skarić, gdje i polažu ispite na kraju školske godine“, navela je koordinatorica projekta instruktivne nastave i stručna savjetnica u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS Nihada Čolić.

Planom aktivnosti škole u prirodi za mališane su organizirani raznovrsni rekreativno-zabavni i edukativni sadržaji kao i druženja sa vršnjacima iz sarajevskih škola. U znak dobrodošlice i podrške mališanima iz Konjević Polja i njihovim nastavnicima, učenici Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti su im napravili veliku tortu i kolače.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: