U 21:05 sati
9

Skok sa bakljama sa Starog mosta povodom Dana pobjede nad fašizmom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Koordinacija temeljnih boračkih organizacija proisteklih iz proteklog rata u odbrani BiH i Klub skakača "Mostari" u saradnji sa Arhivom Centra za mir Mostar, priredit će 9. maja u 21:05 sati simboličan performans u ambijentu Starog mosta i historijske jezgre Mostara.

U performansu koji se organizuje povodom Dana pobjede nad fašizmom i Praznika Zlatnih ljiljana Armije Bosne i Hercegovine, učestvuju predstavnici organizacija JOB Mostar, Udruženje Zlatni ljiljani, Udruženje RVI, te Udruženje porodica šehida.

Programom manifestacije predviđeno je da se na pročelju kule Halebija na Starom mostu prikaže video spot produciran u slavu branilaca Mostara i Bosne i Hercegovine, dok će skakači Kluba "Mostari" izvesti skok sa Mosta u rijeku Neretvu, popraćen tradicionalnom bakljadom.

Svečanost u povodu praznika pobjede nad fašizmom i Dana zlatnih ljiljana nastavit će se druženjem na Starom mostu uz glasnu poruku da su tekovine antifašizma neuništiva i neprolazna civilizacijska kategorija na kojoj počiva i opstaje cijela Bosna i Hercegovina na svom putu ravnopravne članice društva evropskih naroda.