{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata za deportaciju izbjeglica iz BiH 1992."

S
27.10.2010. u 16:30
0
5
"Skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata za deportaciju izbjeglica iz BiH 1992."
0
"Skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata za deportaciju izbjeglica iz BiH 1992."
Svetozar Marović
Crnogorska Vlada skinuće oznaku tajnosti sa svih dokumenata u vezi sa deportacijom izbjeglica iz BiH 1992. godine u interesu istinite i pravedne odluke u tom slučaju, izjavio je potpredsjednik Vlade Svetozar Marović.
Odgovarajući na pitanje poslanika da li u Vladi postoje dokumenta sa oznakom tajnosti u vezi sa tim slučajem, on je rekao da su dobili potvrdu da u fondu dokumentacije Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) postoji određena dokumentacija koja se odnosi na događaj iz maja 1992. godine.

"Uprava policije i ANB su u više navrata odgovarali zahtjevima Vrhovnog državnog tužilaštva viših državnih tužioca, istražnog sudije Višeg sudija u Podgorici, kao i sudije specijalizovanog odjeljenja za organizovani kriminal korupciju, terorizam i ratne zločine, čineći dostupnim u potpunosti traženu dokumentaciju", rekao je Marović.

Prema njegovim riječima, stav Vlade, ukoliko bude potrebno da se za potrebe sudskog procesa sa bilo kojeg dokumenta koji je u posjedu Vlade ili drugih subjekata skine oznaka tajnosti, bio bi da se skine oznaka tajnosti.

"Sa svih dokumenata koji su u interesu istinite i pravedne odluke u vezi svih pitanja koja mogu koristiti dobru države", rekao je Marović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: