{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata za deportaciju izbjeglica iz BiH 1992."

S
27.10.2010. u 16:30
0
5
"Skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata za deportaciju izbjeglica iz BiH 1992."
0
"Skinuti oznaku tajnosti sa dokumenata za deportaciju izbjeglica iz BiH 1992."
Svetozar Marović
Crnogorska Vlada skinuće oznaku tajnosti sa svih dokumenata u vezi sa deportacijom izbjeglica iz BiH 1992. godine u interesu istinite i pravedne odluke u tom slučaju, izjavio je potpredsjednik Vlade Svetozar Marović.
Odgovarajući na pitanje poslanika da li u Vladi postoje dokumenta sa oznakom tajnosti u vezi sa tim slučajem, on je rekao da su dobili potvrdu da u fondu dokumentacije Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) postoji određena dokumentacija koja se odnosi na događaj iz maja 1992. godine.

"Uprava policije i ANB su u više navrata odgovarali zahtjevima Vrhovnog državnog tužilaštva viših državnih tužioca, istražnog sudije Višeg sudija u Podgorici, kao i sudije specijalizovanog odjeljenja za organizovani kriminal korupciju, terorizam i ratne zločine, čineći dostupnim u potpunosti traženu dokumentaciju", rekao je Marović.

Prema njegovim riječima, stav Vlade, ukoliko bude potrebno da se za potrebe sudskog procesa sa bilo kojeg dokumenta koji je u posjedu Vlade ili drugih subjekata skine oznaka tajnosti, bio bi da se skine oznaka tajnosti.

"Sa svih dokumenata koji su u interesu istinite i pravedne odluke u vezi svih pitanja koja mogu koristiti dobru države", rekao je Marović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: