|

Momir Bulatović svjedoči o deportaciji izbjeglica iz BiH

Momir Bulatović svjedoči o deportaciji izbjeglica iz BiH
0
S
SRNA
11.11.2010. u 21:38
5
komentara
0

dijeljenja
Momir Bulatović svjedoči o deportaciji izbjeglica iz BiH Momir Bulatović
Bivši crnogorski predsjednik Momir Bulatović svjedočiće sutra pred podgoričkim Višim sudom o deportaciji izbjeglica iz BiH iz Crne Gore 1992. godine.
Bulatović je rekao za crnogorske medije da će suđenje početi u 9.00 sati.

On je ranije izjavio da je zabrinut zbog mogućnosti da ga podgorički Viši sud ne pozove da iznese dokaze o deportaciji izbjeglica, jer ga niko iz te pravosudne institucije nije kontaktirao nakon što je njegovo svjedočenje odgođeno dok ne bude oslobođen čuvanja državne tajne.

Bulatović je oslobođen čuvanja državne tajne na suđenju za deportaciju izbjeglica iz BiH, ako se kao svjedok pozove na dokumente iz nadležnosti crnogorske Skupštine, a Odbor za odbranu i bezbjednost ovlastio je predsjednika Ranka Krivokapića da o tome obavijesti Viši sud.

Komentarišući izjavu potpredsjednika Vlade Svetozara Marovića u parlamentu da je Vlada spremna da skine oznaku tajnosti sa dokumenata koji bi pomogli u tom slučaju, on je rekao da bi volio da je to tačno.

Bulatović je rekao da je više nego spreman da sudu podnese sve dokaze koje ima i ponovio da je odluka o skidanju oznake tajnosti sa dokumenta besmislica.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...