Veličanje osuđenika
1.5k

Skandalozno: U Bosanskoj Gradišci osvanuo mural ratnom zločincu Ratku Mladiću

A. B.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U Bosanskoj Gradišci prije nekoliko dana je oslikan skandalozni mural posvećen ratnom zločincu i bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću.
Novinar i kolumnista Dragan Bursać iz Banje Luke je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj nekoliko mladića iz Bosanske Gradiške ponosno poziraju ispred murala ratnog zločinca.

Na pomenutoj fotografiji se vidi kako mladići nasmijani ispred murala poziraju s podignuta tri prsta i uz zastavu Srbije.

Ovakav sramotan čin je zasjenio lijepu gestu kada je prije desetak dana u istom ovom gradu osvanuo mural posvećen košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu koji je stradao u avionskoj nesreći početkom ove godine.

Taj mural se nalazi na zidu OŠ "Danilo Borković" i njega je oslikao Deni Božić. Tada su ovu vijest prenijeli brojni mediji, pa i oni svjetski.

Čak je i američki Reuters pisao o Bosanskoj Gradišci i o projektu kojeg su ljubitelji košarke odlučili realizovati i time odati počast jednom od najboljih košarkaša u historiji.

Moguće je da će se i sada pisati o novom muralu u Bosanskoj Gradišci, ali ovaj put u nešto drugačijem svjetlu, mjestu s kojeg je poslana sramotna poruka, ali i uvreda za sve žrtve agresije na BiH.