Neprimjerene poruke
703

Skandalozni spot Ujedinjene Srpske izazvao oštre kritike na društvenim mrežama

R. D.
Novi predizborni spot Ujedinjene Srpske i njenog lidera Nenada Stevandića zbog svog kontraverznog sadržaja u kratkom roku je pobrao mnoštvo kritika.

U spotu koji je objavljen jučer pojavljuju se tri mladića koji na stereotipan način predstavljaju Albanca, Hrvata i Bošnjaka, a poruke koje izgovaraju su agresivne i aludiraju na agresorske motiv tih naroda prema Srbima.

Na kraju spota se pojavljuje Stevandić, inače član Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH koji poručuje da je Republika Srpska ujedinjena i da će takva uvijek i biti.

[TWITTER]1307557993916047365[/TWITTER]

Ne samo da je kampanja za lokalne izbore krenula nekoliko mjeseci prije nego zakon nalaže, Centralna izborna komisija (CIK) BiH bi trebala sankcionirati i ovakve neprimjerene video uratke koji šire za svako društvo posve neprihvatljivu političku poruku, potiču na nacionalnu mržnju i netrpeljivost.

Iz Ujedinjene Srpske kasnije su naveli da se ne radi se o predizbornom spotu, kao da ni u samom spotu nema ni jednog segmenta koji je vezan za izbore.

"Ovo je video prikaz deklaracije koja je usvojena na video skupštini Ujedinjene Srpske koja je održana 12. septembra, a koja govori o potrebi neophodnog jedinstva u Republici Srpskoj o vitalnim pitanjima. Ovakvih video spotova bilo je nekoliko i nisu imali predizbornu konotacij", napisali su.

Sam Stevandić je napisao kako je sve u spotu tačno.