{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skaka: Planiramo veliku skijašku stazu s pogledom na Sarajevo, Trebeviću vraćamo sjaj

17.11.2018. u 13:25
244
60
Skaka: Planiramo veliku skijašku stazu s pogledom na Sarajevo, Trebeviću vraćamo sjaj
244
Trebević, jedno od najatraktivnijih sarajevskih izletišta, najnovijim projektima moglo bi dobiti potpuno novi izgled. Naime, vrši se rekonstrukcija prijeratnih asfaltnih puteva, planirana je izgradnja novih, a također se radi i na izgradnji modernih skijaših i sankaških staza.
Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka najavio je skori početak radova i istakako je kako će novim projektima Sarajevo dobiti sasvim drugačiji izgled.

"Obećali smo da ćemo nakon 6. aprila i otvaranja žičare početi s kreiranjem dodatnog sadržaja na Trebeviću. Tačnije, rekli smo da ćemo do kraja mandata uraditi sve kako bismo obogatili ponudu na Trebeviću. Radimo na rekonstrukciji starih staza, koje proširujemo s nekoliko novih prema svim pravcima. Radimo i stazu za sankanje koju će pratiti i jedan servis besplatnog iznajmljivanja sanki, a osim toga planiramo i veliku skijašku stazu s pogledom na Sarajevo", istakao je Skaka.

Gradonačenik Sarajeva rekao je kako će se potruditi da u Sarajevo, nakon izgradnje skijaških i biciklističkih staza, dovede jedno od velikih sportskih takmičenja.

"Kada govorimo o ljetnim aktivnostima, radit ćemo i na izgradnji nekoliko biciklističkih staza, kako za rekreativni biciklizam tako i za onaj ekstremni. Trebević će biti bogatiji i za restoran 'Vidikovac', koji je i prije rata postojao na Trebeviću, ali mi ćemo nastojati napraviti dosta modernij i veći objekt. Vjerujemo da ćemo na proljeće 2019. godine početi s izgradnjom", kaže Abdulah Skaka.

Skaka naglašava kako bi kroz par godina Trebević mogao postati najveći park prirode u Sarajevu, ali i glavna turistička lokacija za sve ljude koji dolaze u Sarajevo.

Na samom kraju radova, Trebević bi trebao dobiti i moderne klupe, hladnjake, ali i hortikulturalno uređenu stazu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: