BiH
334

Skaka: Ovo je najbolji doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu

FENA
Abdulah Skaka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Abdulah Skaka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ocijenio je u izjavi za Fenu da je ove godine organiziran najbolji doček Nove godine u Sarajevu na otvorenom koji je 17 po redu.

"Odlučili smo se za Dinu Merlina jer želimo da Grad Sarajevo stavimo u fokus medijskog interesiranja i informacije kojima danas raspolažemo govore da je ova ideja urodila plodom. Ideja za ovakav doček pojavila se nakon skromnijeg prošlogodišnjeg dočeka", podsjetio je Skaka.

Namjera je bila, dodaje Skaka, da se u Sarajevo privuče što veći broj turista, ali i da se glavni grad Bosne i Hercegovine stavi na listu poželjnih turističkih destinacija za doček Nove godine.

"Ovo je samo jedan segment u cjelokupnom projektu koji ćemo ubuduće raditi i sigurni smo da ćemo ovakav ili sličan nivo pokušati održati i sljedećih godina. Sarajevo je preplavljeno turistima, a sretni smo jer magle više nema", kazao je Skaka.

Uz najbolje želje za Novu godinu, pozvao je građane da uveličaju ovaj događaj uz toplu odjeću jer se u noći dočeka očekuju niske temperature.

Na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu u posljednjoj su fazi pripreme za svečani doček Nove 2017. godine i nastup bosanskohercegovačkog kantautora Dine Merlina uz kojeg će još nastupiti Divanhana, Yehan Jehan te After Affair.

Iz Grada Sarajeva danas je rečeno da je ovo do sada najspektakularniji novogodišnji doček, a organizacijski tim vrijedno radi kako bi 31. decembra sve bilo u savršenom redu.

"Novogodišnja čestitka gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića i slika sarajevskog vatrometa tačno u ponoć obići će svijet kao i zajednički buket lijepih želja za 2017. godinu", poručili su organizatori.