Domovina u srcu
26

Skaka na Dan državnosti sa najmlađima: Oni su naša budućnost

Klix.ba
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Današnji dan u Sarajevu protiče u znaku obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a brojne delegacije su nakon postavljanja zastave BiH na brdu Hum položile cvijeće i posjetile spomen obilježja Vječna vatra, Memorijalni centar Kovači, Spomen obilježje poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i Spomen park Vraca.

Čestitajući 25. novembar svim građanima, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je poručio da je BiH naša jedina i najvoljenija domovina prema kojoj gajimo osjećaj posebne zahvalnosti i potrebe da je još odgovornije čuvamo i ponosno njegujemo.

Obilježavajući današnji dan sa najmlađima, poručio je da su oni naša budućnost.

Podsjetio je da je u Sarajevu u proteklom ratu ubijeno 1.601 dijete, a na spomen obilježju koje im je posvećeno učenici osnovnih škola položili su ruke da pokažu kako život ide dalje, ali i da odaju počast djeci i svima drugima koji su nevino ubijeni u protekloj agresiji.

Tokom dana na razne načine nastavit će se obilježavanje Dana državnosti, a u Vijećnici će danas, prije svečane akademije zakazane za 16 sati biti održan dječiji program pod nazivom "Domovina u srcu".