BiH
0

Sjednica Vlade FBiH održana bez obzira na dojave o bombama

Sarajevo-x.com
Nermin Nikšić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nermin Nikšić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Federalni premijer Nermin Nikšić potvrdio je da su tokom današnje sjednice Vlade Federacije BiH (FBiH) u Mostaru upućene dvije dojave o postavljenoj bombi, ali da članovi Vlade nisu prihvatili preporuku da napuste zgradu.

Komentarišući okupljanje grupe muškaraca ispred zgrade Vlade u Mostaru, koji su ministre "pozdravili" zvižducima, Nikšić je rekao da prihvata svačije pravo da izrazi nezadovoljstvo vlašću.

   ''Oni su izrazili nezadovoljstvo sastavom Vlade i to je njihov legitimni stav.Činjenica je da su oni organizovani, jer to nije spontano okupljanje'', rekao je Nikšić i dodao da nije dobro da se na ovakav način pokušava opstruisati rad Vlade.

   Portparol Federalne uprave policije Mersiha Novalić navela  je da je federalna policija izvršila provjeru prostorija koje su pod njihovom zaštitom i da bomba nije pronađena.

   ''Kolege iz kantonalnog MUP-a takođe nisu našle ništa. Oni u saradnji sa ostalima rade na identifikaciji lica  koja su uputila poziv", rekla je Novalićeva Srni.

   Iz kantonalnog MUP-a rekli su da su u 9.55 i 10.30 časova dobili dojave o postavljenoj bombi u zgradi federalne Vlade u Mostaru, gdje je u 10.00 časova počela sjednica Vlade.

   Obje dojave upućene su sa mobilnog telefona. U MUP-u su saopštili da rade na otkrivanju lica koje je uputilo pozive, ali da se najvjerojatnije radi o broju koji je kupljen samo za ovu namjenu i da će ga biti teško naći.