BiH
85

Sjednica Predsjedništva SDP-a još traje, utvrđuje se odgovornost za izborni debakl

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sjednica Predsjedništva SDP-a još uvijek traje u sjedištu ove stranke u Sarajevu.

Iako još uvijek nema naznaka kad bi maratonska sjednica, koja traje skoro sedam sati, mogla biti završena, članica Predsjedništva SDP-a Besima Borić kazala je za Federalnu televiziju da se trenutno utvrđuje odgovornost za izborni debakl SDP-a na Općim izborima.

"Pokušavamo pronaći uzroke ovakvog rezultata i zacrtati korake koji idu ka Glavnom odboru i Kongresu. Danas razgovaramo o odgovornosti predsjednika i članova Predsjedništva stranke i to je nešto sa čime ćemo ići ka Glavnom odboru, jedinom organu kojem mi možemo podnijeti ostavke i reći da smo odgovorni", kazala je Borić u uključenju u emisiji "Pošteno" koju uređuje i vodi Duška Jurišić.

Ona je potvrdila da po Statutu, predsjednik SDP-a podnosi ostavku Kongresu. Ona je dodala da nije bilo izričitih zahtjeva da Zlatko Lagumdžija podnese ostavku na mjesto predsjednika Stranke.

"Velika diskusija se vodi o potrebi demokratizacije SDP-a, o nečemu što je nama jako važno, o promjeni Statuta... Najveći dio diskusije se vodi oko toga da li treba da idemo što prije sa Kongresom ili trebamo napraviti kvalitetnu pripremu", dodala je ona.

SDP