{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Predsjedništva BiH u srijedu

F
10.2.2015. u 17:38
0
8
Sjednica Predsjedništva BiH u srijedu
0
Sjednica Predsjedništva BiH u srijedu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedništvo BiH će na sutrašnjoj sjednici razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Ugovor između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o pravima i obavezama korišćenja voda iz javnih vodosnabdijevačkih sistema presječenih državnom granicom te Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti zaštite okoliša i održivog razvoja.
Bit će riječi i o pozivu za inauguraciju predsjednice Republike Hrvatske, 15. februara ove godine.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u Programu Unije "Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (COSME) (2014-2020)".

U prijedlogu dnevnog reda je i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Organizacije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Turske (KOSGEB).

Također tu je davanje odobrenja za zaključivanje i Memoranduma o saradnji za osnivanje ekspertne grupe za mjere protiv nezakonite trgovine vatrenim oružjem u jugoistočnoj Evropi i regulisanju načina međusobne saradnje, kao i Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Belgije .

Članovi Predsjedništva BiH će na sjednici razmatrati i prihvatanje pristupanja Perua Konvenciji Vijeća Evrope o kriminalu putem interneta (ETS No. 185) , kao i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti radijacione i nuklearne sigurnosti.

Razmatran će biti i prijem Kneževine Andore u članstvo Haaške konferencije međunarodnog privatnog prava, a također će biti prezentiran i Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar - decembar 2014. godine

Sjednica će biti održana u zgradi Predsjedništva BiH, sala 30/I, s početkom u 12 sati, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: