{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH danas o pozivu za inauguraciju predsjednice Hrvatske

F
11.2.2015. u 08:11
0
11
Predsjedništvo BiH danas o pozivu za inauguraciju predsjednice Hrvatske
0
Predsjedništvo BiH danas o pozivu za inauguraciju predsjednice Hrvatske
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Ugovor između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o pravima i obavezama korišćenja voda iz javnih vodosnabdijevačkih sistema presječenih državnom granicom te Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti zaštite okoliša i održivog razvoja.
Bit će riječi i o pozivu za inauguraciju predsjednice Republike Hrvatske koja je najavljena za nedjelju, 15. februara.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u Programu Unije "Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (COSME) (2014.-2020.)“.

U prijedlogu dnevnog reda je i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Organizacije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Turske (KOSGEB).

Predsjedništvo BiH će razmatrati i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o saradnji za osnivanje ekspertne grupe za mjere protiv nezakonite trgovine vatrenim oružjem u jugoistočnoj Evropi i regulisanju načina međusobne saradnje, kao i memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Belgije.

Članovi Predsjedništva BiH će na sjednici razmatrati i prihvatanje pristupanja Perua Konvenciji Vijeća Evrope o kriminalu putem interneta (ETS No. 185) , kao i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeće ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti radijacione i nuklearne sigurnosti.

Razmatran će biti i prijem Kneževine Andore u članstvo Haaške konferencije međunarodnog privatnog prava, a bit će i prezentiran i Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar - decembar 2014. godine

Sjednica će biti održana u zgradi Predsjedništva BiH, sala 30/I, s početkom u 12.00 sati, najavila je Služba za odnose s javnošću državnog predsjedništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: