BiH
20

Sjednica NSRS-a: Ranka Mišić ispod skupštinske klupe, intervenisalo osiguranje

Piše: Er. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nastavljena je hitna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o radu u RS-u. Ispred zgrade NSRS-a i dalje se nalaze predstavnici Saveza sindikata RS-a koji su ranije krenuli sa visoko uzdignutim rukama prema entitetskom parlamentu.

U jednom trenutku došlo je čak i do sukoba policije i radnika, a predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić pozvala je policajce da "ne idu na svoj narod".

Ona je tražila od policije da pusti radnike da uđu u NSRS što je policija odbila pod izgovorom da onda nije riječ o mirnim protestima.

Kako pišu Nezavisne nakon usvajanja dnevnog reda u nastavku posebne sjednice, Ranka Mišić, je dobila priliku da se obrati zastupnicima, ali je u jednom trenutku počela da viče te joj je Nenad Stevandić potpredsjednik parlamenta RS-a kazao da napusti sjednicu.

Nakon toga, Mišić se sakrila ispod klupe u skupštinskoj sali, a pripadnici osiguranja su je, pošto nije htjela da izađe, izvukli napolje. Mišić je udaljena iz prostorija NSRS-a.

Radnici su stava kako se novim zakonom o radu umanjuju prava radnika u manjem bh. entitetu.