BiH
0

Sjednica glavnog odbora SDA danas u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) danas bi trebao razmatrati aktuelnu političku situaciju i prijedloge odluka u vezi s pripremom predstojećeg kongresa Stranke.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac kazao je Feni da su uglavnom na dnevnom redu pitanja vezana za pripremu 6. kongresa Stranke.

Po njegovim riječima danas na sjednici Glavnog odbora SDA u Sarajevu će biti donesena odluka o broju, kriterijima i načinu izbora delegata za kongres.

"Pripremljen je prijedlog odluke koji se bazira na osnovu izbornih rezultata svake općine na posljednjim izborima, općim i lokalnim. Svaka općina će imati određeni broj delegata. Sve organizacije iz inostranstva također će imati svoje delegate, Asocijacija mladih, Asocijacija žena. Određeni broj će po položaju biti delegati, članovi Glavnog odbora i Predsjedništva Stranke, što sveukupno čini oko 770 delegata", kazao je Genjac.

Osim toga, dodao je, bit će donesena i odluka o tome koliko će se članova Glavnog odbora birati na kongresu i na koji će se način oni birati.

"Napravljen je prijedlog odluke po kojoj bi se na stranačkom kongresu biralo 85 članova Glavnog odbora", kazao je Genjac.