BiH
5

Genjac: Kongres SDA će imati 730 delegata

Piše: Er. M.
Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, kazao je da očekuje kako će se veći broj osoba kandidovati za sve pozicije koje se biraju na Kongresu.

Predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Halid Genjac kazao je da je 22. sjednica Glavnog odbora uglavnom posvećena pripremama za Kongres SDA, te da će prva tačka biti aktuelna situacija i proces implementacije izbornih rezultata, a da će o toj temi uvodno izlaganje iznijeti zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

Glavni odbor danas će raspravljati o dvije značajne odluke u vezi s Kongresom Stranke demokratske akcije.

"Jedna odluka je o broju, kriterijima i načinu izbora delegata za Kongres i druga odluka je o broju članova Glavnog odbora koji će se birati na Kongresu. Na osnovu kriterija koje smo preračunali Kongres će imati blizu 730 delegata izabranih iz svih općina iz BiH, a Kongres će izabrati 85 članova Glavnog odbora pored predsjednika i zamjenika predsjednika, potpredsjednika stranke, Suda časti i Nadzornog odbora“, rekao je Genjac.

Na pitanje da li će Bakir Izetbegović imati protukandidata na Kongresu, Genjac je odgovorio da je u toku proces izbora rukovodstva u mjesnim ograncima i općinskim organizacijama i da očekuje da će se veći broj osoba kandidovati za sve pozicije koje se biraju na Kongresu.